O vizita la Castelul Bran sau la Castelul Peles

Castelul Peles

Castelul Peles a fost construit la initiativa primului Rege al Romaniei, Carol I, in afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafata de 24 de km in anul 1874, an in care, din initiativa suveranului, comuna primste numele de Sinaia. Un an mai tarziu, in centrul localitatii sunt construite primele case boieresti, iar in 1876 incepe construirea caii ferate Ploiești – Predeal, care strabate si Sinaia. Concomitent, intre anii 1873 si 1875 a fost edificata fundatia castelului Peles. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a resedintei a avut loc intr-un cadru festiv la 10/22 august 1875.

Te invitam sa te bucuri de aceasta lectie superba de istorie, sa te bucuri de peisajele superbe pana la castel si sa vizitezi si castelul Pelisor. Informatiile despre castel sunt preluate de pe website-ul oficial. Sunt multe expozitii organizate in cadrul castelului.

Pentru a rezerva un astfel de tur, este necesar sa contactam echipa Brasov by foot: .


Castelul Bran

Castelul Bran este un monument istoric si arhitectonic situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 de kilometri de Brasov. Initial, Castelul Bran a fost o cetate militara de aparare avand la baza forma unui patrulater neregulat.Cetatea a fost transformata in resedinta regala in anul 1920, odata cu intrarea in proprietatea reginei Maria, iar in perioada 1920 – 1929 s-au realizat cele mai importante lucrari de restaurare. In muzeul de patru etaje sunt expuse colectii de mobilier, costume, arme si armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele doua lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului si Casa Principesa Ileana.

Acest loc te invita sa experimentezi istoria, mitul, intriga si magia acestui loc minunat.

Pentru a rezerva un astfel de tur, este necesar sa contactam echipa Brasov by foot