O ZI PENTRU IUBIRE. Cum depășim blocajele relaționale. Workshop cu psihoterapeut și autor Laura Pănăzan

Villa V
iulie 22, 2023
10:00

Data: 22 iulie 

Cum se desfășoară workshop-ul?

9.30-10.00  Welcome&Socializare&Coffee

10.00-17.00  Workshop O ZI PENTRU IUBIRE. Cum depășim blocajele relaționale

Cost participare workshop: 350 lei/participant. Cuplurile care provin din aceeași familie (au un buget comun) beneficiază de o reducere de 50 de lei/cuplu. 

Cui se adresează:

cuplurilor care își doresc o revitalizare a relației, o conștientizare a participării la conflict, o mai bună înțelegere a propriilor trăiri și nevoi, dar și ale celuilalt, o îmbunătățire a comunicării în ambele sensuri

persoanelor care vor să își clarifice conflicte amoroase vechi sau blocaje, să își exploreze rolul sexual identitar (propria feminitate/masculinitate), să își înțeleagă modul de raportare față de sexul opus în general/ față de un potențial partener.

 

O zi despre voi doi, despre împreună, în care:

– să vă uitați de aproape la relație,

– să vă răspundeți cu blândețe unul altuia la întrebări profunde,

– să lucrați în pereche și să împărtașiți cu ceilalți (alegând liber ce merită împărtășit),

– să aflați cât de vulnerabili și de asemănători suntem cu toții când e vorba de iubire,

– să vă inspirați și să folosiți energia grupului format din alți curajoși veniți să lucreze la relația lor.

 

O zi despre propriul rol sexual identitar (feminin/ masculin), despre șansa unei relații, despre asumarea nevoii de împlinire a propriei sexualități și a conectării emoționale cu un alt suflet.

Vom explora progresiv modul în care vă raportați la celălalt, găsind împreună răspunsuri la întrebări esențiale:

 

  • Cum stați cu iubirea? Ce mai face „noi”? Câtă intimitate emoțională și fizică apucați/ permiteți să aveți?

 

„Intimitatea sexuală și cea afectivă sunt interconectate, se generează una pe alta. O femeie susținută emoțional își primește bărbatul în pat. Un bărbat apreciat fizic își lasă femeia să-și spună of-ul, să-și deschidă sufletul pe pieptul lui. Dar cine să facă primul pas?” (vol.1, pag.115)

 

  • Ce rol jucați în cuplu? Cum influențați dinamica relației voastre? Ceea ce faceți/ spuneți/ exprimați nonverbal construiește sau dărâmă puntea dintre voi?

 

„Tu, prin ceea ce faci, îți susții partenerul sau îl calci pe bombeu? Îl urmezi sau îi pui piedică? Îl inviți sau îl împingi? Citești cartea asta pentru că vrei să înveți să dansezi mai bine tu sau să repari pe cineva?” (vol.1, pag.70)

 

  • Care este diferența dintre prezentul relației și vremea în care erați îndrăgostiți?

 

„Când ieșim din simbioza îndrăgostirii, e dificil să ne renegociem pozițiile, să ne diferențiem de partener, să ne susținem individuarea fără să părem egoiști sau indi-
ferenți în ochii lui. Dacă la începutul relației ne lăsam complet pe mâna iubitului, ca-ntr-un picaj fără parașută, eliberarea din fuziune presupune responsabilizarea
ambilor parteneri. Față de sine, față de celălalt. Și față de relație. Iubirea abia acum începe.” (vol. 1, pag.87)

 

  • În ce etapă a relației sunteți azi? Unde v-ați pierdut? Cum ieșiți din blocaj? Ce urmează în evoluția unui cuplu?
  • Cum arată tiparul vostru de ceartă? Cât de mult vă arătați sufletul în fața celuilalt? Cât de mult vă lasă să îl vedeți partenerul vostru?

 

Când te cerți cu persoana apropiată, pașii tăi sunt preponderent înainte sau înapoi? Te apropii ca un dulău sau te retragi ca un arici?” (vol.1, pag.172)

 

  • Cum influențează rănile copilăriei conflictele de cuplu de azi?

 

Nu putem începe tratamentul până nu înțelegem perfect cu ce ne confruntăm, până nu ne uităm la lupul de sub pat. Și nu vorbesc doar de lupul din relația asta, ci de unul mult mai mare, mai fioros și mai bătrân. De unul care v-a zgâlțâit patul în copilărie. De unul din cauza căruia ați hotărât că lumea nu-i prea frumoasă, că oamenii nu-s de încredere, că voi nu prea meritați iubirea.” (vol.1, pag.75)

 

  • Câtă prioritate acordați relației? Cât timp aveți pentru ea? Ce schimbări concrete sunteți gata să faceți începând de acum?

 

În mintea noastră există un sertăraș cu pace: cu joc, plăcere, libertate, creativitate, artă, sexualitate, relaxare, stare de bine. Eu îi spun Pe plajă la Miami. Are o etichetă de hârtie, cu palmieri și umbreluțe.” (vol.2, pag.287)

Haideți să facem împreună un pas important pentru regasire (de sine și cu celălalt), autenticiate, speranță și recunoștință în relația de cuplu!

Cei care ați citi deja cărțile Laurei Pănăzan știți cât de motivantă poate fi și că este un privilegiu să o avem aproape, să folosim acum la modul practic, sub îndrumarea sa directă, ideile și emoțiile cu care ne înfiripă.

 

 

Cine susține acest workshop?  

Laura Panazan este psiholog specialist, consilier si psihoterapeut pentru copil, adolescent, adult, cuplu și familie, focusat în ultimii 10 ani pe problematica de cuplu. Munca sa este recunoscută și apreciată de profesioniștii din domeniu și chiar din sfera academică. Ea împărtășește cu pasiune, constant si activ, perspectiva și cunoștințele sale prin carti, workshop-uri, conferințe, interviuri și colaborări.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 356105387_6645822228785180_8262042020546402115_n-1024x365.jpg

Este autoarea seriei de carte scrisă pentru publicul larg Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu:

  • volumul 1 – Așteptări nerealiste, apărut la Editura Letras în 2021,
  • volumul 2 – Emoții în pielea goală, apărut la editura Creator în 2023,
  • volumul 3 – în lucru,

 dar si medic primar în stomatologie generală, soție, mamă a trei copii și proaspătă bunică.

Studii si formari:

  • absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, specialitatea Psihologie în cadrul Universității București.
  • consilier și psihoterapeut în Psihoterapia Experiențială a Unificării – PEU în cadrul Institutului Societății de Psihoterapie Experiențială Română – SPER
  • cu formare în terapie de cuplu EFT sub egida Centrului Internațional de Excelență în Terapie Focusată Emoțional (abordare bazată pe atașament, sistemică/ holistică și experiențială)
  • cu formare în Modelul Dezvoltării în Terapia de Cuplu (Bader/Pearson)

Mai multe detalii despre carte poți regăsi aici.

Locurile sunt limitate! Dacă este necesară oferta pentru cazare și mic dejun, vă rugăm să menționați separat acest detaliu.

Pentru rezervare loc:

Voinea Raluca  M: +40722 347 987  E: office@villav.ro