Viscri satul saxon, vulcanul stins de la Racoș și Lacul de Smarald

Pentru acest tur vă recomandăm echipa Outdoor Holidays. Turul le poartă amprenta și cu siguranță va fi o experiență pe care o vei ține minte. 

Ghidul vă va prelua de la locația noastră și vă va duce la Racoș, unde veți vizita complexul geologic format din trei formațiuni pe care nu trebuie să le ratați: coloanele de bazalt, structuri de stâncă de 15 metri înălțime care cu siguranță vă vor impresiona, Lacul de Smarald cu culoarea sa unică și nu în ultimul rând, „canionul vulcanic”. Ca urmare a activității vulcanice, zona oferă un peisaj deosebit. Spre exemplu, plimbarea în interiorul canionului te va face să te simți ca la Marele Canion, dar la o scară mai mică. Dacă ești pasionat de istorie, poți vizita castelul Sukosd Bethlen situat în satul Racoș. și chiar poți urcă în turn pentru o panoramă frumoasă asupra zonei.

e26ab4b3-3399-4f0c-9d8e-cd83a8adab7a

Următoarea ta oprire va fi cetatea Rupea, situată pe vârful unui mic deal, deasupra orașului cu același nume. Acesta este unul dintre cele mai vechi situri arheologice din România, primele semne ale așezărilor umane de aici datând din paleolitic și neolitic timpuriu.

Ultima oprire va fi la Viscri, „casa românească a Prințului Charles”, care este bine cunoscută în afara țării ca fiind unul dintre cele mai pitorești sate incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom vizita Biserica Albă, care este o biserică modestă, una dintre multele create pentru a proteja micile sate transilvănene din Evul Mediu. 

Vei încheia ziua cu stil, cu o masă tradițională care cu siguranță te va face să te îndrăgostești de această zonă. Te vei opri la un hambar local, unde oamenii din sat prepară mâncăruri tradiționale. Proprietarii gătesc cu ingrediente naturale și schimbă meniul în funcție de sezon sau în funcție de ceea ce găsesc apetisant în rețeaua lor de mici fermieri. După masa tradițională, ghidul de va conduce înapoi în Brașov și te va lăsa înapoi la pensiune. 

Disponibilitatea pentru acest serviciu va fi oferită de către partenerul nostru. Poți verifica mai multe detalii aici.