Viziteaza Sighisoara

Acest tur este marca partenerilor de la Outdoor Holidays. 

Ghidul lor te va prelua de la noi de la pensiune și astfel veți porni excursi spre Sighișoara, locul unde s-a născut Vlad Dracula și singura cetate medievală din Europa care este încontinuare locuită.

Pe drum, vă veți opri câteva minute pentru a face poze la Cetatea Rupea (taxa de intrare nu este inclusă). Cetatea a fost construită pe vârful unui deal de bazalt.

Veți continua drumul spre Sighișoara, unde turul va începe cu vizitarea Turnului cu Ceas – simbolul orașului. Veți urca în turn pentru a vă bucura de priveliștea uimitoare a orașului. Vei vizita biserica mănăstirii și vei urca scările acoperite până la biserica de pe deal. Dupa plimbarea pe lângă ziduri si turnurile cetatii, urmează pauza de masă.  

Photo by CALIN STAN on Unsplash

După prânz, veți mai conduce timp de 30 de minute pentru a ajunge la o comunitate de țigani. Populația de țigani a venit inițial din Asia în urmă cu mai bine de 600 de ani și în România există aproximativ 40 de grupuri de țigani. Veți vizita unul dintre grupuri, căldărarii. Ei trăiesc din realizarea și vânzarea de obiecte din cupru precum: ibrice, ceaunuri (ca cel de la Harry Potter 🙂 ), alambic pentru distilarea țuicii, farfurii. De asemenea, produc și vând fuste și bluze tradiționale țigănești. Ei îți vor arăta cum lucrează în cupru și îți vor spune povești despre viața lor. De asemenea, le poți încerca hainele pentru a vedea cum te-ai simți ca țigan :). Vor fi bucuroși să-ți vândă un produs mic (un ceainic, o farfurie sau un ceaun). Sfat: Acest tip de ceaun este perfect pentru a face mămăligă la tine acasă. 

După această experiență, în drum de întoarce spre Brașov, veți vizita biserica fortificată Biertan, una dintre cele mai impunătoare și solide fortificații țărănești din Transilvania (site UNESCO). Opțional și fără costuri suplimentare, vă puteți opri la Pivnița Bunicii, de unde puteți cumpăra gem, marmeladă sau băuturi tradiționale.

Disponibilitatea pentru acest serviciu va fi oferită de către partenerul nostru. Poți verifica mai multe detalii aici.